Blogroll

15 Mayıs 2016 Pazar

ÖZHASEKİ’YE AFGAN KIYAFETİ HEDİYE EDİLDİ




Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı  tarafından geçtiğimiz günlerde İl Özel İdare Salonunda  düzenlenen Uluslararası Öğrenciler Akademisi Kokteyline katılan  ve  burada ” Kadim Kent Kayseri” adlı konferans veren Mehmet Özhaseki’ye program sonunda günün anısına  Afgan bir öğrenci tarafından , ülkesinde cumhurbaşkanı ve başbakanların giymiş olduğu Afganistan’ın yöresel kıyafeti hediye edildi. Program öncesi verilen kokteylde yabancı öğrencilerle biraraya gelen ve onlarla tek tek konuşan Özhaseki’ye öğrencilerin ilgisi büyüktü.
Afganistandan ülkemize eğitim görmek için gelen  Erciyes Üniversitesi Gazetecilik   2.  sınıf  öğrencisi  Bashir Ahmad Haidare tarafından Afganistan’da üst düzey devlet yöneticilerinin giymiş olduğu yöresel kıyafet , Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye hediye edildi. Haidare , ödül takdiminden sonra yaptığı açıklamada ; ”Ülkemde Parlemontada yeralan yöneticilerin giymiş olduğu kıyafeti Özhaseki’ye hediye etmek istedim. Öncelikle Kayseri Büyükşehir Belediye başkanımıza ve Kayseri halkına bizlere kucak açtığı için teşekkür etmek istiyorum , Bugün Büyükşehir Belediye Başkanımızı  ve Kayseri’yi , Afganistan ve bütün müslüman ülkeler tanıyor buralarda Kayseri’den bahsediliyor , onun için biz buradayız.” diyerek sözlerini tamamladı.
Mehmet Özhaseki ise aldığı ödülden dolayı son derece mutlu oldu ve Afganistanlı öğrenciye teşekkürlerini iletti. # Samet SUN #

0 yorum:

Yorum Gönder